Panierowane pieczarki

5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Razem z mamą przygotowujemy proste, ale pyszne potrawy.

Składniki:

  • 1 kg małych pieczarek
    kostka rosołowa drobiowa
    przyprawa uniwersalna
    pieprz
    majeranek
    bułka tarta
    mąka pszenna do panierowania
    jajko
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Panierowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i gotujemy 10 minut z kostką rosołową. Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Na talerzu rozkłócamy jajko. Na drugi talerz wsypujemy mąkę wymieszaną z bułką tartą i przyprawami. Pieczarki obtaczamy kolejno najpierw w jajku, a następnie w mące wymieszanej z bułką i przyprawami. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pszenna Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować