Panierowane kanie

0 (0 ocen)

Można zjeść na obiad, jak schabowego, albo z chlebem i masłem..

Składniki:

  • 2 dorodne kanie
    2 jajka
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    ząbek czosnku
    2 łyżki mąki żytniej
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    bułka tarta
    tłuszcz do smażenia

Panierowane kanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kanie pokroić na ćwiartki, .Jajka rozmącić i doprawić przyprawa uniwersalna solą i pieprzem, dodać rozgnieciony ząbek czosnku.
  • 2. Kawałki kani maczać mące w jajku, a potem z bułką tartą, ładnie opanierować i delikatnie docisnąć dłonią.
  • 3. Rozgrzać patelnię solidnie, dodać tłuszcz i smażyć opanierowane grzyby z obu stron. Na średnim ogniu.

Komentarze

Podobne przepisy