Panierowane brokuły

4.49 (185 ocen)

  • 60 min

Brokuł w chrupiącej otoczce to pyszna przystawka idealna do obiadu.Zrób sos czosnkowo - koperkowy i wcinaj.Jak masz frytkownicę, jesteś szczęściarzem.Ja pichciłam w garnku na głębokim tłuszczu.

  • 60 min

Składniki:

  • na ciasto naleśnikowe:

    200 ml mleka
    200 g mąki
    2-3 jajka
    pół łyżeczki soli
    pół łyżeczki cukru
    1 łyżka oleju

    +
    1 brokuł (500 g)
    bułka tarta
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Panierowane brokuły - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł gotować w mocno osolonej wodzie przez 5 minut.
    Odcedzić, ostudzić. Pokroić w różyczki. Mniejsze, większe- jak chcecie.
    Przygotować ciasto naleśnikowe. Brokuł maczać w cieście, potem obtaczać w bułce tartej i od razu na gorący tłuszcz. Smażyć aż będą ładnie zarumienione.
    Smaczności :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować