Brokuł w chrupiącej otoczce to pyszna przystawka idealna do obiadu.Zrób sos czosnkowo - koperkowy i wcinaj.Jak masz frytkownicę, jesteś szczęściarzem.Ja pichciłam w garnku na głębokim tłuszczu.
60 min
Składniki:
na ciasto naleśnikowe:
200 ml mleka
200 g mąki
2-3 jajka
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki cukru
1 łyżka oleju
+
1 brokuł (500 g)
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Panierowane brokuły - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuł gotować w mocno osolonej wodzie przez 5 minut.
Odcedzić, ostudzić. Pokroić w różyczki. Mniejsze, większe- jak chcecie.
Przygotować ciasto naleśnikowe. Brokuł maczać w cieście, potem obtaczać w bułce tartej i od razu na gorący tłuszcz. Smażyć aż będą ładnie zarumienione.
Smaczności :)
Komentarze