Panierowane brokuły

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

wspaniala przekąska

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - brokuł: 1 sztuka
    - bulka tarta do obtaczania: 0.5 szklanki
    - mąka: 3 łyżki
    - jajo: 2 sztuki
    - czosnek: 1 ząbek
    - jogurt naturalny mały kubek: 1 sztuka

Panierowane brokuły - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy brokuł w osolonej wodzie, po wyjęciu przyprawiamy pieprzem, następnie obtaczamy go w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto. Mieszamy jogurt, majonez i zgnieciony czosnek- podajemy jako sos do wcześniej przygotowanych brokułów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy