Panierowana pierś kurczaka z żółtym serem i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przeciąć mięso wzdłuż, rozłożyć i obsypać czosnkiem. Na filecie położyć kolejno ser, krążek ananasa, ser i zamknąć pierś. Oprószyć mięso przyprawa uniwersalna oraz pieprzem. Jajko roztrzepać z dodatkiem mleka, zanurzyć filety. Następnie panierować w bułce tartej.
2.Kotlety smażyć na małym ogniu w głębokim tłuszczu. Kiedy jedna strona będzie już usmażona, przekręcić na drugą stronę, położyć krążek ananasa a na to plaster żółtego sera. (Jeśli kotlety są małe, przeciąć krążek ananasa na pół.
Porady
Znakomicie smakuje z dodatkiem puree z ziemniaków oraz pomidorów.
Komentarze