Panierowana kalarepa z serem

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Ukończyłam technikum gastronomiczne oraz studia pedagogiczne.Pracuję w szkole,a całe doświadczenie kulinarne zdobyłam,gotując dla najbliższych.Najlepszymi przepisami chętnie dzielę się ze znajomym

  • 50 min

Składniki:

  • ● 4 kalarepy (ok. 80 dag)
    ● 1,5 szkl. rosołu drobiowego (może być z kostki)
    ● 4 łyżki posiekanych migdałów
    ● 4 łyżki bułki tartej
    ● 3 łyżki mąki
    ● 2 jajka
    ● łyżka śmietany 12-proc.
    ● 4 łyżki startego sera edamskiego
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Panierowana kalarepa z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kalarepy w rosole 1. Kalarepy myjemy, obieramy
    i kroimy w plastry. Zalewamy
    wrzącym rosołem i gotujemy ok.
    10 minut. Odcedzamy.
  • panierka 2. Panierka: w jednym naczyniu
    mieszamy bułkę tartą z migdałami,
    a w drugim – mąkę ze szczyptą pieprzu i soli. Jajka
    rozkłócamy ze śmietaną
  • smażone plastry kalarepy 3. Plastry kalarepy obtaczamy
    w mące, zanurzamy w jajku,
    a następnie w bułce z migdałami.
    Smażymy na gorącym oleju.
    Odwracamy, posypujemy serem
    i jeszcze chwilę smażymy. Podajemy
    z keczupem i bagietką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować