PANGA Z SUSZONĄ ŚLIWKĄ

5 (180 ocen)

  • 20 min

Bardzo łatwa do przyrządzenia, moje 1 samodzielne danie:)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg fileta z Pangi
    30 dkg pieczarek
    1 papryka
    1 średnia cebula
    15 suszonych śliwek
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    3 łyżki ketchupu,
    1 łyżka koncentratu
    0,5 szklanki wody

Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panga z suszoną śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę obtaczamy w mące i smażymy z odbobiną soli. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pieczarki,cebulę, paprykę i dusimy z odrobiną soli i pieprzu czekając aż skladniki zmiekną. Kiedy składniki będą miekkie dodajemy 15 suszonych sliwek, zalewamy 0,5 szkl wody dodajemy ketchup, koncentrat oraz 1 łyż ziół prowansalskich.Doprowadzamy sos do zagotowania i przekładamy w naczyniu na przemian zaczynając od sosu. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować