Panga w płatkach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ryby są bardzo zdrowe,ale często niedoceniane. A można je przyrządzić bardzo smacznie

Składniki:

  • ● 3 mrożone filety z pangi
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● 1/2 łyżeczki pieprzu
    ● kilka kropel soku
    z cytryny
    ● 1/3 szkl. bułki tartej
    ● 2 ząbki czosnku
    ● łyżeczka vegety
    ● łyżeczka oleju.
    Panierka: szkl. płatków kukurydzianych
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● łyżeczka mielonej ostrej papryki
    ● czosnek granulowany
    ● sól
    ● olej do smażenia

Panga w płatkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażamy i kroimy.
    Natkę myjemy i siekamy. Mieszamy
    z olejem, vegetą, sokiem
    z cytryny, bułką tartą,
    pieprzem i posiekanym
    czosnkiem. Miksujemy z rybą.
    Formujemy kotlety.
  • 2. Składniki panierki mieszamy.
    Obtaczamy kotlety. Smażymy
    w głębokim oleju na małym
    ogniu. Podajemy z ziemniakami
    i surówką z kapusty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy