Panga w kolorach lata

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Efektownie wygląda i jest prosta do przygotowania.

Składniki:

  • ● 1,5 kg filetów z pangi
    ● panierka: mąka, 3 jajka, bułka tarta
    ● czerwona papryka
    ● 3 pomidory
    ● olej
    ● po puszce białej i czerwonej fasoli
    ● 30 dag fasolki szparagowej
    ● op. pieczonych ziemniaków (ok. 70 dag)
    ● duży przecier pomidorowy
    ● 1 szkl. bulionu warzywnego
    ● przyprawy: oregano, sól, pieprz, czosnek, bazylia, cukier, przyprawa do dań z ziemniaków
    ● natka pietruszki

Panga w kolorach lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy na półmiękko
    z dodatkiem łyżeczki
    soli i cukru. Odcedzamy.
  • 2. Ziemniaki pieczemy 20
    minut w 225 °C. Oprószamy
    przyprawą do ziemniaków.
  • 3. Ryby porcjujemy. Oprószamy
    solą i pieprzem. Panierujemy
    i smażymy.
  • 4. Pomidory kroimy w kawałki,
    paprykę w paski.
    Smażymy na oleju. Dodajemy
    osączone fasole z puszki,
    przecier wymieszany
    z przyprawami i bulion.
    Chwilę dusimy. Wkładamy
    fasolkę i ziemniaki. Mieszamy.
    Na wierzch kładziemy
    rybę. Posypujemy natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy