Panga w jarzynach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szukam nowych, zdrowych i tanich przepisów. Panga w jarzynach bardzo smakuje trójce moich dzieci. Uczę je, jak zdrowo się odżywiać.

Składniki:

  • ● 3 mrożone filety z pangi
    ● 2 cebule
    ● 3 marchewki
    ● 1 pietruszka
    ● 1 mały seler (używam naciowego)
    ● przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do ryb, przyprawa uniwersalna
    ● oliwa

Panga w jarzynach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule przekrawamy na pół
    i kroimy w plasterki. Dusimy na
    patelni, aż się zeszkli. Dodajemy
    marchewkę i pietruszkę
    startą na tarce o dużych oczkach
    i drobno posiekany seler
    naciowy. Delikatnie solimy
    i doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną
    Dusimy pod przykryciem
    ok. 15-20 minut, co chwilę
    mieszając.
  • 2. Rybę opłukujemy pod zimną
    wodą, by pozbyć się lodu. Posypujemy przyprawami i odstawiamy
    na 10-15 minut.
  • 3. Rybę wkładamy na patelnię,
    przykrywamy podduszonymi
    jarzynami i dusimy, aż ryba zrobi
    się biała. Wtedy delikatnie
    odwracamy i smażymy jeszcze
    chwilę. Podajemy z ziemniakami
    i duszonym groszkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Komentarze

Podobne przepisy