Panga w cieście francuskim

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ostatnio często sięgam po ciasto francuskie. Także do ryby. To smaczne danie lubi nawet mój dwuletni niejadek. A mąż zawsze prosi o dokładkę.

Składniki:

  • 2 duże płaty pangi (może być również inna ryba)
    duże opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (lub 1,5 małego opakowania)
    jajko
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Panga w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem (nie porcjujemy). Z obu stron oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy na płaty nieco większe niż filety.
  • 3. Rybę układamy wzdłuż na płatach ciasta. Boki ciasta na cinamy, a następnie zaplatamy w warkocz.
  • 4. Pakieciki ryby w cieście smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. Tak przygotowana ryba dobrze smakuje z surówką z kapusty pekińskiej i z kaszą gryczaną (ale można również zrezygnować z kaszy, bo ryba w cieście jest sycąca).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Panga

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować