Panga słodko kwaśna, inaczej.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wyszła całkiem smaczna:)

  • 60 min

Składniki:

  • 3 filety pangi
    garść fasolki szparagowej
    garść groszku zielonego
    garść marchewki
    2 cebule
    puszka pomidorów krojonych
    2 łyżki przyprawa KOTANYI ASIA a la kanton
    sól, pieprz, cukier do smaku

Panga słodko kwaśna, inaczej. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę smażymy tradycyjnie. Zlewamy olej z patelni, wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka, podduszamy. Dodajemy warzywa, chwilkę dusimy, dodajemy pomidory i przyprawy. Pilnujemy żeby warzywa się nie rozgotowały. Usmażoną rybę układamy w misce przelewamy przygotowanym sosem i tak na zmianę warstwami.

Porady

Rybka podana z ryżem stanowi danie główne.

Komentarze

Podobne przepisy