Panga na pikantnie w pomidorowej glazurze..

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie świetnie nadaje się na rodzinne Święta Bożego narodzenia. Rybę lubi cała moja rodzina.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 mrożone filety z pangi
    cebula
    2 łyżki oleju
    1/ 2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
    4 ziarenka ziela angielskiego
    łyżka koncentratu pomidorowego
    4 łyżeczki cukru
    sól,pieprz
    sok z cytryny
    tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panga na pikantnie w pomidorowej glazurze.. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne rozmrozić, skropić sokiem z cytryny, oprószyć niewielką ilością soli.
  • 2. Cebulę obrać. Ziarna ziela angielskiego utłuc. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić. Oprószyć ostrą papryką, pieprzem, cukrem i zielem angielskim. Podlać ok. 100 ml wody, wymieszać. Podgrzewając na małym ogniu, doprowadzić do wrzenia. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Przestudzić.
  • 3. Żaroodporną formę natłuścić, ułożyć filety rybne. Posmarować pomidorową glazurą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Zapiekać około 30 minut.
  • 4. Jeżeli podczas zapiekania glazura się nie skarmelizuje, ryby przełożyć na suchą, mocno rozgrzaną patelnię i szybka obsmażyć, tak aby na powierzchni powstał karmel. Gotowe ryby udekorować warzywami, podawać z ugotowanym ryżem i zieloną sałatą w sosie winegret.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować