Panga biała i smażone pomidory

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Panga zwykle jest pieczona dla córki, dodatkiem zwykle są jej ulubione frytki.Jednak tym razem dodałam także smażone pomidory. Rewelacyjny wynalazek który wypatrzyłam u jednej z kulinarnych pasjonatek

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • PANGA:
    - Panga biała (filet): 1 sztuka
    - bułka tarta: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól: 2 szczypty
    - olej: 2 łyżki
    POMIDOR:
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - pieprz: 2 szczypty
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej: 1 łyżka

Panga biała i smażone pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pangę solimy - odstawiamy na kilkanaście minut.
  • 2. W tym czasie do dwóch głębokich talerzy wbijamy po jednym jajku, rozkłócamy. Na dwa płaskie duże talerze sypiemy bułkę tartą
  • 3. Pomidora kroimy w plastry, przyprawiamy pieprzem panierujemy, bułka- jajko - bułka
  • 4. Panierujemy rybę , bułka - jajko - bułka.
    Rozgrzewamy patelnię i smażymy ryb po 10 minut z każdej strony
  • 5. W połowie pieczenia zaczynamy smażyć pomidora.
  • 6. Podajemy gorące.
    *Uwaga pomidor z zewnątrz jest chrupiący, ale w środku bardzo, bardzo gorący
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy