Pancakes z kremem cytrynowym i jagodami goji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W BLENDERZE MIKSUJĘ WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA GŁADKĄ MASĘ (KONSYSTENCJA GĘSTEJ ŚMIETANY).
ROZGRZEWAM PATELNIĘ I NA ŚREDNIM OGNIU SMAŻĘ PANCAKES.
PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE: ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM PUDREM I CUKREM WANILIOWYM AŻ UZYSKAMY JEDNOLITĄ MASĘ.
DODAJEMY STARTĄ SKÓRKĘ Z 1 CYTRYNY I SOK Z 2 POZOSTAŁYCH CYTRYN. MIESZAMY, A NASTĘPNIE GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU PRZEZ 5 MINUT.
ŻELATYNĘ ROZPUSZCZAMY W GORĄCEJ WODZIE I DODAJEMY DO MASY. DOKŁADNIE MIESZAMY.
DODAJEMY MASŁO.
BIAŁKA UBIJAMY ZE SZCZYPTA SOLI NA SZTYWNĄ PIANĘ I DODAJEMY DO MASY.
WKŁADAMY DO LODÓWKI NA OKOŁO GODZINĘ.
NAKŁADAMY MASĘ NA NALEŚNIKI I POSYPUJEMY JAGODAMI GOJI I POLEWAMY MIODEM.
MOŻEMY POSYPAĆ STARTĄ SKÓRKĄ Z CYTRYNY
Komentarze