Pancakes waniliowe

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polane syropem klonowym smakują wyśmienicie

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ¾ szklanki mąki tortowej
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    1 łyżeczka cukru
    16 gram cukru waniliowego lub migdałowego
    O,5 szklanki mleka
    1 jajko
    1,5 łyżki oleju słonecznikowego lub stopionego masła
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Pancakes Placki Naleśniki

Pancakes waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pancakes waniliowe 1. Do miseczki wsypać mąkę, sól, cukier, wanilię i proszek do pieczenia, wymieszać, zrobić dołek i wbić jajko, wlać olej lub masło i mieszając energicznie mątewką dolewać mleko, dokładnie zmiksować.
    Na patelni małej, u mnie o średnicy 20cm, smażyć naleśniczki do lekkiego zbrązowienia. Przez chwilę na większym ogniu, potem zmniejszam ogień i tak z obu stron.
    Z tej porcji wyszło 5 sztuk.
    Po usmażeniu udekorować kleksem gęstej kwasnej smietany lub jogurtu naturalnego i polać syropem klonowym lub płynnym miodem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować