Pampuszki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem uczennicą liceum. Od niedawna uczę się gotować. Pampuszki wychodzą mi znakomicie.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 1/2 kostki margaryny
    ● 1 szkl. mąki
    ● 5 jajek
    ● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Farsz:
    ● 30 dag pieczarek
    ● cebula
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● olej do smażenia
    ● sól, pieprz
    ● keczup do dekoracji

Pampuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę zagotowujemy
    ze szklanką wody. Wsypujemy
    mąkę. Mieszając, podgrzewamy
    5 minut. Studzimy. Mieszając,
    wbijamy po jednym jajku
    i wsypujemy proszek.
  • 2. Ciasto przekładamy do
    szprycy i wyciskamy na blachę
    w 2-cm odstępach. Pieczemy
    40 minut w 180 °C.
    Studzimy i przekrawamy
    wszerz na pół.
  • 3. Pieczarki oczyszczamy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Cebulę obieramy
    i siekamy. Smażymy z pieczarkami
    na oleju. Doprawiamy.
    Nakładamy na spody ptysi.
    Posypujemy serem i przykrywamy
    wierzchami. Pieczemy
    15 minut w 180 °C. Dekorujemy
    kleksami keczupu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy