Pampuchy z mięsem

4.51 (194 ocen)

  • 2 godz.

Przy odrobinie wolnego czasu można pokombinować z obiadem :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    1 jajko
    3 dag drożdży
    1 łyżeczka cukru
    szczypta soli
    1/2 szklanki mleka
    farsz:
    200 g mięsa wieprzowego
    1 jajko
    sól, pieprz
    pieprz kajeński
    czosnek w płatkach
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Pampuchy z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże wymieszać z cukrem i odrobiną ciepłego mleka. Wymieszać z 2 łyżkami mąki. Resztę mąki przesiać do miski, zrobić wgłębienie i wlać w nie rozczyn. Kiedy zacznie rosnąć, dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Przykryć ścierką i odstawić do wyrośnięcia.
  • 2. Mięso ugotować w osolonej wodzie. Zmielić w maszynce, dodać jajko i przyprawy i dokładnie wymieszać.
  • 3. Z wyrośniętego ciasta odrywać porcje i formować kulkę w farszem w środku.
  • 4. Pampuchy parować pod przykryciem przez 15 minut. Podawać z sosem, cebulką lub smażoną na maśle bułką.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować