Paluszki ziemniaczane

4.49 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są łatwe do zrobienia, przygotowuję je sama.

Składniki:

  • ● 25 dag mąki
    ● 25 dag ziemniaków
    ● 25 dag margaryny
    ● jajko
    ● kminek i gruboziarnista sól do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paluszki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i myjemy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy
    i studzimy. Mielimy. Dodajemy mąkę i miękką margarynę. Wyrabiamy ciasto.
  • 2. Ciasto dzielimy na małe kawałki i formujemy 15-cm paluszki. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Posypujemy solą i kminkiem. Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować