Paluszki z piersi z kurczaka

0 (0 ocen)

Na niedzielny obiad.

Składniki:

  • -filet z piersi kurczaka
    -2 łyżki musztardy
    -2 jajka
    -ząbek czosnku
    -sok lub skórka otarta z cytryny
    -1/2 szklanki płatków owsianych
    -1/2 szklanki bułki tartej
    -10 dag mąki
    -tymianek
    -przyprawa do drobiu
    -słól, pieprz
    -olej do smażenia

Paluszki z piersi z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w większe paski, wkładamy do miski. Dodajemy musztardę, posypujemy przyprawą do drobiu, skrapiamy sokiem z cytryny i chłodzimy ok 1/2 godz.
    Tartą bułkę mieszamy z płatkami. W misce roztrzpujemy jajka z rozgniecionym czosnkiem, szczyptą tymianku, solą i pieprzem do smaku. Filety obtaczamy w mące, jajkach i bułce. Smażymy krótko aż się zarumienią, dosmażamy na małym ogniu.

Komentarze

Podobne przepisy