Paluszki z kruchego ciasta z serem

4.49 (173 ocen)

  • Łatwy

Zupełnie inne niż drożdżowe grissini - bardzo kruche, pachnące i maślane w smaku. Wspaniale smakują z pastami na bazie twarożków, sosami i dipami.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 300 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - masło: 200 gramów
    - kremówka: 8 łyżek
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - ser (typu parmezan, gran padano lub inny twardy - starty): 100 gramów
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Paluszki z kruchego ciasta z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki poza serem połączyć i zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Włożyć na 30 minut do lodówki.
  • 2. Rozwałkować na grubość około 5 milimetrów, posypać tartym serem i delikatnie wałkować do 3-4 milimetrów grubości.
  • 3. Wycinać paski 1x12 cm, zwijać świderki i układach na blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
  • 4. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować