Paluszki surmi z warzywami

0 (0 ocen)

Wyśmienity obiad dla wielbicieli surimi i cukinii.

Składniki:

  • 30 dag paluszków krabowych
    70 dag ziemniaków
    1 żółta cukinia
    1 czerwona papryka
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz

Paluszki surmi z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Paluszki surmii rozmrozić. Paprykę i cukinię dokładnie umyć.
    Wszystkie składniki pokroić na kawałki.
    Na patelni rogrzać niewielką ilość oliwy z oliwek i podsmażyć najpierw paprykę z cukinią aż będą miekkie, a następnie dodać ziemniaki i surimi. Całość podgrzać na małym ogniu. Przyprawić pieprzem i solą.
    Smacznego. :)

Komentarze

Podobne przepisy