Paluszki drobiowe w panierce orzechowej

4.5 (170 ocen)

  • 15 min

Domowe dobre chrupkie kąski w panierce orzechowej

  • 15 min

Składniki:

  • * 1/2 kg pierś z kurczaka,
    * 1 szt jajko,
    * 3 łyżki mąka,
    * Sól,
    * 4 łyżki orzechy włoskie,
    * 5 łyżek bułka tarta,
    * oliwa,
    * przyprawa w płynie
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paluszki drobiowe w panierce orzechowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paski . Następnie solimy . Rozbijamy jajko i mieszamy je widelcem dodajemy 1/2 łyżeczki przyprawy w płynie .
  • 2. Orzechy włoskie mielimy bardzo drobno w malakserze i mieszamy z tarta bułką . Paluszki obtaczamy w mące następnie w jajku a na koniec w bułce wymieszanej z zmielonymi orzechami .
  • 3. Smażymy na oliwie i układamy na ręczniku papierowym ,aby wchłoną tłuszcz .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować