Paluszki do barszczyku i nie tylko...

4.49 (179 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Uwielbiam te paluszki są tak smaczne...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg. mąki,
    1 kostka smalcu,
    1 kostka margaryny,
    3 żółtka,
    14 dag. drożdzy,
    sól,
    cukier,
    4 łyżki śmietany,
    ser żółty.
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paluszki do barszczyku i nie tylko... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozmieszać w śmietanie i połączyć z pozostałymi składnikami, kroić podłużne paluszki smarować jajem i posypać żółtym serem.Piec na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować