Paluchy z wędzonym serem i papryką

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Kolejna kulinarna wariacja z mielonym mięsem. Papryka oraz wędzony ser nadają wyrazistego smaku a ryż sprawia, że danie jest bardziej pożywne.

  • 30 min

Składniki:



  • 1/2 kg mielonego mięsa
    1/3 czerwonej papryki
    4-5 plastrów wędzonego żółtego sera
    1 jajko
    4-5 łyżek ugotowanego ryżu
    pieprz ziołowy
    sól
    1,5 szkl płatków kukurydzianych
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paluchy z wędzonym serem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i ser kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do mielonego mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy ryż, doprawiamy ziołowym pieprzem oraz solą. Dokładnie mieszamy.
  • 2. Płatki kukurydziane rozdrabniamy wałkiem lub blenderem. Będą służyły jako panierka.
  • 3. Formujemy niewielkie paluchy, obtaczamy w panierce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować