Paluchy z ricottą do piwa

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybkie i proste paluchy z ricotty na letnie wieczory z przyjaciółmi :)

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:

    25 dag sera ricotty
    25 dag masła lub margaryny
    25 dag mąki pszennej


    Te trzy składniki zawsze dajemy w takiej samej ilości

Paluchy z ricottą do piwa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojoną margarynę oraz ser. Wyrabiamy ciasto, odstawiamy je na pół godziny do lodówki.

    2. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość ok 3-5 mm i kroimy na wąskie paski.

    3. Piekarnik rozgrzewamy do 190C, paluchy pieczemy ok. 15-20 minut do czasu, aż się przyrumienią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy