Paluchy z pastą

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszne kanapki,idealne do szkoły, do pracy, na piknik i w podróż.

  • Łatwy

Składniki:


  • - bagietka lub bułka: 2 sztuki
    - ogórek kiszony: 2 sztuki
    - polędwica sopocka: 6 plastrów
    - Jajko: 4 sztuki
    - majonez: 2 łyżki
    - musztarda: 1 łyżeczka
    - śmietana 18%: 1 łyżka
    - cebula: 1 sztuka
    - szczypior: 1 pęczek
    - sałata: 4 plastry
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Paluchy z pastą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy pokrojony w małą kostkę szczypior, polędwicę, cebulę i ogórek.
    Wszystko mieszamy ze śmietaną, majonezem i musztardą, dodajemy posiekany szczypior i doprawiamy do smaku.
    Bagietki przekrawamy na pół, smarujemy lekko masłem i dość grubo pastą, kładziemy po 2 plasterki sałaty i składamy.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy