Paluchy z niespodzianką

5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są lekko słodkawe i świetnie prezentują się na stole.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa drobiowego
    ● 8 średnich marchewek
    ● 1/2 szkl. bułki tartej
    ● 4 jajka
    ● sól, pieprz
    ● łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    ● olej
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paluchy z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dodajemy 2 jajka i 2 łyżki bułki tartej. Dokładnie wyrabiamy.
  • 2. Marchewki obieramy, myjemy i gotujemy 10 minut. Odcedzamy i osuszamy. Dokładnie oklejamy mięsem. Panierujemy w pozostałych rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Mięso mielone

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować