Paluchy z ciasta francuskiego

3 (1 ocen)

Halloweenowa przekąska.

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
    5 parówek
    5 plastrów sera żółtego
    5 łyżek ketchupu pikantnego
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Paluchy z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozłożyć na papierze, posmarować z wierzchu ketchupem. Ciasto pokroić na 5 równych części. Z wierzchu ciasta odkroić 1 cm płat (będzie potrzebny na zrobienie paznokcia)
  • paluchy 2. Parówki zawinąć w ser żółty. Każdą z parówek następnie położyć na kawałku ciasta francuskiego i zawinąć. Z odciętego płata wykonać kwadraty i przykleić do każdego palucha. Paznokieć posmarować ketchupem.
  • 3. Paluchy układać zlepieniem w dół na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 25 w temp 180 st C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować