Paluchy nadziewane pieczarkami

4.5 (182 ocen)

  • 40 min

Niezwykle szybkie w przygotowaniu paluchy z ciasto francuskiego z farszem z pieczarek i cebuli sprawdzą się idealnie do czerwonego barszczu lub jako samodzielna przekąska.

  • 40 min

Składniki:

  • 30 dkg pieczarek
    cebula
    opakowanie ciasta francuskiego
    łyżka oleju
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Paluchy nadziewane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki dokładnie umyć, obrać i chwilę podgotować. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki i jeszcze przez chwilę razem poddusić. Doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Ciasto francuskie wyjąć z opakowania, przełożyć na stolnicę i lekko rozwałkować, porcjami nakładać zimny farsz pieczarkowy, zwinąć roladkę, a następnie każdą podzielić jeszcze na kilka mniejszych, sklejając miejsce przecięcia.
  • 3. Tak przygotowane paluszki ułożyć na blaszce i przed samym pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem lub lekko zwilżyć wodą. Piec przez ok 25 min w temp. 200C aż nabiorą złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować