Pałki z kurczaka w ziołach

4.5 (174 ocen)

Aromatyczne, pieczone mięsko :)

Składniki:

  • 1 kg pałek z kurczaka
    świeże zioła, po kilka gałązek:
    tymianek, szczypiorek, pietruszka
    lubczyk, oregano
    1 papryczka peperoni
    1/2 cytryny
    olej
    sól, pieprz
    mieszanka ostrych przypraw
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki z kurczaka w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pałki w marynacie 1. Pałki umyć, przełożyć do miski, dodać posiekane zioła, pokrojoną papryczkę, sól, pieprz, sok z cytryny i 3-4 łyżki oleju. Dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Przełożyć do naczynia do zapiekania.
  • Upieczone pałki 2. Skopić olejem, podlać 1/2 szklanki wody. Posypać przyprawami. Piec około godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pałki z kurczaka Zioła Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować