PAŁKI Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE

5 (141 ocen)

  • 40 min

Doskonała przekąska na rodzinne spotkania. Chrupiąca panierka, soczyste mięso.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki :

    12 pałek z kurczaka
    1 cebula
    kawałek smalcu
    przyprawy : sól, pieprz, papryka czerwona, jarzynka, majeranek
    2 jajka
    bułka tarta
    kilka łyżek oleju
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pałki z kurczaka w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PAŁKI Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE 1.
    Smalec roztopić na patelni. Ułożyć pałki, posypać przyprawami i pokrojoną cebulą. Piec z obu stron pod przykryciem. Ostudzone pałki obtaczać w rozmąconym jajku i posypać bułką tartą. Układać na patelnię na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron aż będzie rumiana skórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować