Pałki z kurczaka pieczone z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pałki z kurczaka marynujemy w przyprawach, oliwie, przeciśniętym przez praskę czosnku i drobno posiekanych suszonych pomidorach, odstawiamy na 45 min do lodówki.
2.Ziemniaki kroimy w ćwiartki, pieczarki w plasterki, cebulkę w piórka, a paprykę w gruba kostkę.Warzywa mieszamy z mięsem, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy jeszcze na 15 min. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Na dno naczynia wysypujemy warzywa, na wierzch układamy kurczaka. Pieczemy przez godzinę w 170 st pod przykryciem, następnie odkrywamy i jeszcze rumienimy przez pół. godziny. Jeżeli mamy funkcję grilla w piekarniku włączamy ja na te ostatnie pół godziny.
Smacznego!
Komentarze