Pałki z kurczaka pieczone w miodzie z żurawiną.

4.5 (150 ocen)

  • 15 min

Żurawina w połączeniu z miodem nadaje tej potrawie oryginalny smak imilełaskocze podniebienie

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 8 porcji:
    8 pałek z kurczaka
    1/4 kostki smalcu
    4 łyżki miodu
    garść suszonej żurawiny
    1 pomidor
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka suchej zielonej pietruszki
    sól , pieprz , jarzynka , słodka czerwona papryka , majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki z kurczaka pieczone w miodzie z żurawiną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pałki z kurczaka  pieczone w miodzie z żurawiną. 1. Smalec roztopić na patelni. Ułożyć pałki z kurczaka. Pod skórę
    każdej pałki włożyć plasterek czosnku. Doprawić solą , pieprzem ,
    jarzynką i papryką. Posypać suchą zieloną pietruszką i majerankiem.
    Następnie polać miodem i posypać suchą żurawiną. Cebulę i pomidora
    (obrać ze skórki) pokroić w dowolne kawałki , rozsypać na pałkach.
    Piec pod przykryciem do miękkości mięsa z obydwu stron. Od czasu do
    czasu polać sosem z patelni i podlewać przegotowaną wodą.

    Podawać z ziemniakami , z sałatą z pomidorami , lub mizerią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować