Pałki z kurczaka na słodko- kwaśno

4.47 (148 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne pałki z kurczaka,które najlepiej marynować dzień wcześniej.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:
    8 pałek z kurczaka

    Marynata:
    1/2 szkl. ketchupu
    1 łyżka majonezu
    1 cebula pokrojona w kosteczkę
    3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    1/2 łyżeczki soli
    2 łyżeczki cukru
    2 łyżeczki magi
    2 łyżeczki octu
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki bazylii
    trochę czerwonej papryki ostrej i słodkiej
Wystaw ocenę:

4.47 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki z kurczaka na słodko- kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pałki z kurczaka 1. Wszystkie składniki marynaty ze sobą wymieszać i umieścić w tym pałki kurczaka. Jak mamy czas to marynować najlepiej dzień. Jak nie ma czasu to kilka godzin starczy.

    Piec pałki w rękawie- 40 minut zamknięte, a następnie rozchylić worek i piec kolejne 40 minut, aż się ładnie zrumienią.


    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pałki z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować