Sałatka
sałąta lodowa
kilka pomidorków koktailowych (ok 10)
1/2 niewielkiego ogóra zielonego
1/2 cebuli czerwonej
1/2 op sera typu feta
listki oregano
grzanki z chleba tostowego
Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz do samku
łyżeczka suszonego oregano
Pałki w pysznej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pałki wymyć a następnie zalać marynatą. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Potem przełżyć międo do naczynia żaroodpornego i zapiekać pod przykryciem w piekarniku ok 40 minut.
2.Po 40 minutach wierzch pałek oblać łyżką płynnego miodu. Odkryć pokrywkę i zapiekać ok 15 minut.
3.W tym czase przygotować sałatkę. Sałatę lodową wcześniej wymytą podrzeć w rękach, dodąć pokrojony w plasterki ogórek, pomidorki pocięte w ćwiarki i cebulkę poszaltkoaną w piórka. Na wierzch ułożyć grzanki i kawałeczki sera. Polać wszystko sosem.
4.Gotową sałatkę rozłożyć dookoła talerza, w środku ułożyć pałki z kurczaka.
Komentarze