pałki w powidłach

4.94 (189 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mój mąż po zjedzeniu tego mięska powiedział, że to jeden z najlepszych obiadów jakie jadł. Pałki są bardzo delikatne w smaku, mięciutkie, lekko słodkawe. Najlepszy jest sos.Ja podałam je z frytkami i surówkę a ten sosik idealnie sprawdził się, żeby pomoczyć w nim frytkę,taki ketchup w ciepłej wersji

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 pałek z kurczaka
    4 łyżki powideł śliwkowych
    1/2 szklanki łagodnego ketchupu
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnki
    łyżka oleju
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.94 (189 ocen)

Zobacz również:

Powidła Ketchupy Dania główne

Pałki w powidłach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić, natrzeć czosnkiem, pieprzem i odrobiną soli. Cebulę posiekać w piórka, podsmażyć na oleju. Dodać powidła i ketchup, wymieszać na ogniu i wystudzić. Mięso wymieszać z ketchupowym sosem, przełożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa i wstawić do lodówki na kilkanaście godzin.
  • 2. Następnego dnia wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować