Pałki kurczaka Tandoori

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pałki kurczaka tandoori -przepis z kuchni indyjskiej, mięso dzięki jogurtowej marynacie jest delikatne i aromatyczne to propozycja na codzienny obiad.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 6 pałek kurczaka

    Marynata:
    1/2 szklanki jogurtu naturalnego
    3 łyżki śmietany 18%
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka curry indyjskiego
    1 łyżeczka garam masala
    1 łyżeczka pieprzu zielonego ziarnistego
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki kurczaka tandoori - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki kurczaka umyć , natrzeć solą i polać sokiem z cytryny. Marynata: Cebulę i czosnek obrać, posiekać drobniutko, czosnek można przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i śmietaną oraz wszystkimi przyprawami łącznie z zielonym pieprzem utartym w moździerzu , tak przygotowaną marynatą zalać drobiowe mięso, wymieszać dokładnie, przykryć folią spożywczą i wstawić na minimum całą noc do lodówki. Następnego dnia przełożyć do żaroodpornego naczynia, resztki marynaty wyłożyć na wierzch i piec około 1 godziny w temp 180*c. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować