PAŁKI KURCZAKA CYTRYNOWO ROZMARYNOWE

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Ciekawy smak dzięki marynacie w sosie sojowym,polecam

  • 60 min

Składniki:

  • 10 pałek z kurczaka
    2 cytryny
    kilka gałazek rozmarynu
    3 łyżki miodu
    pól szklanki sosu sojowego
    2 łyżki oleju rzepakowego
    sól,pieprz
    zioła prowansalskie

Pałki kurczaka cytrynowo rozmarynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki nacieramy solą i pieprzem,ziołami prowansalskimi. Sos sojowy mieszamy z miodem, sokiem z jednej cytryny,olejem tak przygotowana marynatą smarujemy pałki, odstawiamy na min. 2 godz do lodówki. Po tym czaie wykładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy kawałkami drugiej cytryny i rozmarynem. Zapiekamy pod przykryciem ok 30 minut, po tym czaie odkywamy i zapiekamy znów 30 minut. Podajemy obłożone świeża cytryną i rozmarynowymi gałązkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2015

Komentarze

Podobne przepisy