Pałeczki z serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przekąska jest smaczną odmianą dla tych, którym znudziły się tradycyjne frytki.

Składniki:

  • ● 10 ziemniaków
    ● olej do smażenia
    ● kilka łyżek startego na tarce o małych oczkach żółtego sera
    ● sól

Pałeczki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i zalewamy wrzącą wodą.
    Gotujemy ok. 10 minut
    na małym ogniu. Odcedzamy,
    lekko studzimy.
  • 2. Jeszcze ciepłe ziemniaki
    kroimy w słupki jak na frytki
    i posypujemy serem.
  • 3. We frytkownicy rozgrzewamy
    olej. Smażymy ziemniaki,
    aż się zrumienią.
  • 4. Pałeczki osączamy z tłuszczu
    na papierowym ręczniku
    i oprószamy solą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy