• Paleczki faszerowane

    Dodane przez: monikaa1989

  • te podudzia zachwycą nawet najwymyślniejszych gości

  • Składniki

    8-10 podudzi z kurczaka
    opakowanie sera białego 20-25dag
    mrożony szpinak rozdrobniony 2-3 kosteczki
    sól, pieprz, ewentualnie czosnek dla smakoszy

  • Sposób przygotowania

    1.
    podudzia bez kości - krok 1

    Surowe podudzia obieramy z kości wywracając przy tym mięso na drugą stronę, przyprawiamy jarzynką i odstawiamy na 2 godz.

    2.
    masa serowo szpinakowa - krok 2

    Szpinak przesmażamy na patelni i odparowujemy z niego wodę Do białego sera dodajemy lekko przestygnięty szpinak doprawiamy solą i pieprzem do smaku( jeśli ktoś lubi dodajemy czosnek)

    3.
    faszerowane pałeczki - krok 3

    Pałeczki faszerujemy nadzieniem wywijając je z powrotem na prawą stronę. Farszu nie nakładamy tak aby nie wychodził z górnego otworu gdyż podczas pieczenia wypłynie.Aby farsz nie wypłynoł można górę spiąć szpilkami do mięsa bądź wykałaczkami

    4.
    Faszerowane podudzia - krok 4

    pałeczki dusimy na rozgrzanej patelni lub zapiekamy w piekarniku aż mięsko nie będzie surowe

  • Słowa kluczowe (tagi):

    kurczak, podudzia
  • 1 komentarz
    • RedakcjaPP
      2012-05-01T12:13:32+02:00 RedakcjaPP
      Moniko, nie masz przypadkiem zdjęcia gotowej potrawy? Dobrze by było, gdybyś właśnie finalną fotkę wstawiła jako zdjęcie główne dania. Basia

Dodane przez: monikaa1989

monikaa1989 2

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-05-01T08:10:52+02:00

398 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »