Pak choi w sosie ostrygowym

4.5 (199 ocen)

Pak choi podsmażona z sosem ostrygowym jest świetnym dodatkiem do mięs czy ryb. Taką kapustę przyrządzimy w przysłowiowe 5 minut. A jest naprawdę smaczna!

Składniki:

  • ok 500g Baby Pak Choi, przecięte wzdłuż na połowę
    1 łyżka oleju roślinnego
    2 ½ cm korzeń imbiru, obrany i starty
    2 ząbki czosnku, posiekane
    3 łyżki sosu ostrygowego
    1 łyżka sosu sojowego, światło
    1 łyżka wina ryżowego - można zastąpić wytrawnym sherry
    1 szczypta cukru
    120 ml bulionu z kurczaka
    2 łyżeczki mąki kukurydzianej
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy

Pak choi w sosie ostrygowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0yk9m58 1. 1. Zagotować dużym rondlu wodę, dodać opłukaną choi pak i blanszować przez 1 minutę. Odcedzić i ostudzić w zimnej wodzie, aby zachowały kolor.

  • 2. 2.Rozgrzać olej w woku, dodać imbir i czosnek i smażyć przez 30 sekund. Dodać choi pak i smażyć jeszcze przez minutę.

  • 3. 3. Wymieszać sos ostrygowy, sos sojowy, wino ryżowe, cukier, bulion z kurczaka i mąkę kukurydzianą, tak aby nie było grudek. Wlać do woka i mieszać, aż sos zgęstnieje i otoczy pak choi. przełożyć na półmisek i natychmiast podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Imbir Sos sojowy Kapusta pak-choi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować