Pyszne pączki, które za sprawą nadzienia stają się wręcz doskonałe! Cały ich urok polega na tym, że są okrągłe, pomimo, że na olej trafiają z łyżki i w formie kleksa (zaskoczyło mnie to, a jednocześnie zachwyciło!). Ciasto robi się w czasie rozgrzewania tłuszczu-dla niezapowiedzianych gości idealne!
4.5 (190 ocen)
Porady
Naprawdę nie wiem, czemu pączki same się obracają i nabierają okrągłych kształtów, bo jak robiłam z przepisu Mamy na serku homogenizowanym to każdy miał inny kształt... Być może ma znaczenie użycie łyżki o okrągłym kształcie lub maczanie jej w zimnym oleju (robiłam to pierwszy raz smażąc tego typu pączki. Łyżkę miałam taką z kompletu miarek o pojemności 16ml (1 łyżka), ale można użyć też łyżki do lodów (ja szukając patrzyłam też na łyżeczkę od dziecięcego mleka modyfikowanego, ale była sporo mniejsza) i wyszłyby miniaturki bez miejsca na nadzienie.
Komentarze