Pączki z piekarnika z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże łączymy z 2 łyżkami cukru. Mleko lekko podgrzać, odlać 1/2 szklanki, dodać do drożdży, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
2.Mąkę przesiać, wsypać cukier, dodać rozkłócone jajka, wyrośnięte drożdże, pozostałe mleko i olej. Starannie wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
3.Następnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i szklanką wykrawać z niego krążki, wkładać po kawałku czekolady, formować. Wyłożyć na blachę wyścieloną papierem, odstawić na 15 minut do wyrośnięcia.
4.Pączki piec w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180°C. Ostudzone polukrować.
Komentarze