Pączki z piekarnika z białą czekoladą

4.97 (152 ocen)

  • 1 godz. 45 min

Pieczone w piekarniku, lżejsze i mniej kaloryczne.

  • 1 godz. 45 min

Składniki:

  • 1 kg mąki
    100 g drożdży
    2 jajka
    1/2 szklanki cukru + 2 łyżki cukru
    2 i 1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki oleju
    100 g białej czekolady
    lukier
Wystaw ocenę:

4.97 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Pączki z piekarnika z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże łączymy z 2 łyżkami cukru. Mleko lekko podgrzać, odlać 1/2 szklanki, dodać do drożdży, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
  • 2. Mąkę przesiać, wsypać cukier, dodać rozkłócone jajka, wyrośnięte drożdże, pozostałe mleko i olej. Starannie wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
  • Pączki 3. Następnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i szklanką wykrawać z niego krążki, wkładać po kawałku czekolady, formować. Wyłożyć na blachę wyścieloną papierem, odstawić na 15 minut do wyrośnięcia.
  • 4. Pączki piec w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180°C. Ostudzone polukrować.

Porady

Na ok. 40 sztuk pączków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować