pączki warzywne

0 (0 ocen)

  • 60 min

te pączki nauczyła mnie robić moja Babcia:)

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto:
    -3 szklanki mąki
    -4 łyżki oliwy z oliwek/oleju
    -1 łyżeczka cukru
    -1 łyżeczka soli
    -1,5 szklanki wody letniej
    FARSZ:
    -2 pomidory/cukinie jak kto lubi
    -100g twarożku dowolnego
    -zetrzeć na tarce trochę sera
    -dodać garść szczypiorku lub koperku
    -1 ząbek czosnku
    -sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pączki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opis do ciasta:
    1.Cukier i sól rozpuścić w wodzie
    2.Na stolnicy wymieszać ciasto do jednolitej masy.
    3.Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
  • 2. Opis do farszu:
    Pomidory/cukinie pokroić na grube plastry posikać drobno czosnek,koperek i szczypiorek.Wszystko razem wymieszać.
    Ciasto wyjąc z lodówki,podzielić na dwie części i cieniutko rozwałkować.Poukładać pomidory w odstępach min 3 cm.na pomidorki wyłożyć farsz,przykryć pomidory drugą częścią ciasta.Wyciąć szklanką te pomidory( będą wyglądały jak pączki)rozgrzać patelnie dać 3 łyżki oleju lub oliwy i smażyć na wolnym ogniu....

Porady

można je podawać również na zimno.Są bardzo smaczne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować