Pączki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Opis do ciasta:
1.Cukier i sól rozpuścić w wodzie
2.Na stolnicy wymieszać ciasto do jednolitej masy.
3.Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
2.Opis do farszu:
Pomidory/cukinie pokroić na grube plastry posikać drobno czosnek,koperek i szczypiorek.Wszystko razem wymieszać.
Ciasto wyjąc z lodówki,podzielić na dwie części i cieniutko rozwałkować.Poukładać pomidory w odstępach min 3 cm.na pomidorki wyłożyć farsz,przykryć pomidory drugą częścią ciasta.Wyciąć szklanką te pomidory( będą wyglądały jak pączki)rozgrzać patelnie dać 3 łyżki oleju lub oliwy i smażyć na wolnym ogniu....
Porady
można je podawać również na zimno.Są bardzo smaczne
Komentarze