Pączki angielskie

4.5 (191 ocen)

Jeśli jesteś fanką/em pączków mam dla ciebie prosty przepis na pączki angielskie.Serek homogenizowany sprawia że są w wyjątkowe i smakują inaczej niż każde inne.

Składniki:

  • - 2 pudełka serka homogenizowanego /2x150g/
    - 3 łyżki śmietany
    - 3 całe jajka
    - 1 szklanka cukru
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    - 1 dowolny aromat
    - 3 szklanka mąki + mąka do podsypania
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki Oponki

Pączki angielskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek, śmietanę, jajka i aromat wymieszać ze sobą. Następnie wymieszać cukier z mąką i sodą oczyszczoną. Połączyć obie mieszanki.

    Odstawić ciasto na godzinę do wyrośnięcia. Z rozwałkowanego ciasta wycinać literatką koła,a w nich mniejsze.Piec na rozgrzanym oleju,gdy nabiorą złotego koloru wyjąć i przełożyć na pergamin, by obciekły z tłuszczu.Polukrować i posypać cukrowymi groszkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tłusty czwartek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować