Pączki angielskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Serek mieszamy trzepaczką z jajkami.
W osobnej miseczce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier wanilinowy. Dodajemy stopniowo do serka z jajkami, mieszamy do całkowitego połączenia.
2.2. W garnku rozgrzewamy olej.
Ciasto nakładamy na rozgrzany olej przy pomocy dwóch łyżek zamoczonych w oleju ( wtedy ciasto nie klei się do łyżki ), tzn. nabieramy jedną łyżką trochę ciasta ( tak pół łyżki ) a drugą zbieramy to ciasto z pierwszej i zanurzamy w oleju.
Smażymy na niezbyt wielkim ogniu, tak, żeby nam się za bardzo nie spaliły na zewnątrz a dosmażyły w środku. W trakcie smażenia pączki same się odwracają :-)
3.3. Po usmażeniu wyciągamy je na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.
Komentarze