Pachnący pudding z brzoskwiniami, morelami i grejpfrutem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Niebiańsko pachnący pudding z owocami podaję natychmiast po wyjęciu z piekarnika. Jego słodycz przełamuję grejpfrutem, który zawsze można zastąpić gruszkami, śliwkami itp. To efektowny i łatwy deser.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -jajka : 4 sztuki
    -mąka pszenna tortowa : 4 łyżki
    -cukier drobny do wypieków lub cukier kryształ : 5 łyżek
    -cukier wanilinowy : 1 opakowanie/ 16 g
    -mleko 3,2 % : 350 ml
    -masło : 1 łyżka
    -brązowy cukier : 1 łyżka
    -brzoskwinie : 2 sztuki
    -moerele (dojrzałe, słodkie) : 2 sztuki
    -grejpfrut różowy : 0,5 sztuki ( można zastapić innymi owocami np. gruszką)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pachnący pudding z brzoskwiniami, morelami i grejpfrutem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do dużej miski, dodać cukier, miksować na najwyższych obrotach 3-4 minuty. Wsypać mąkę, cukier wanilinowy, wlać mleko, miksować na średnich obrotach 2-3 minuty.
  • pudding łątwy i wybitny 2. Żaroodporne naczynie (np. do pieczenia tarty) wysmarować masłem, na dnie ułożyć część brzoskwiń, moreli i grejpfruta. Na owoce wlać dokładnie zmiksowaną masę. Wierzch posypać brązowym cukrem.
  • pudding z owocami ma moc 3. Pudding wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec 50 minut. W trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika. Podawać na ciepło. Doskonale smakuje z gałką lodów bakaliowych lub cynamonowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Grejpfrut Morele Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować