Paccheri ze szpinakiem.

4.5 (165 ocen)

Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno.

Składniki:

  • 10 szt. paccheri
    20 dag twaróg
    10 dag świeży szpinak
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    50 ml śmietana kremówka
    1 żółtko
    sól, pieprz
    1 łyżka oliwy do smażenia

    Szybki sos serowy:
    100 ml śmietana kremówka
    15 dag ser gorgonzola
    szczypta gałki muszkatołowej
    tymianek do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paccheri ze szpinakiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paccheri ze szpinakiem 1. Ugotować makaron paccheri. Czosnek i cebulkę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie, dodać szpinak, chwilę poddusić, doprawić. Wymieszać ze śmietaną, zredukować . Na koniec wmieszać żółtko. Przełożyć na deskę i posiekać. Wymieszać z twarogiem i nadziać paccheri.
    Sos - w garnuszku rozgrzać kremówkę, mieszając dodać ser gorgonzola, doprawić. Sosem polać paccheri.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować