Paccheri zapiekane z mięsem mielonym

4.5 (192 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...rodzaj włoskiego makaronu

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 250 g fileta z indyka
    250 g wędzonego surowego boczku
    5 jajek
    Bułka tarta
    1 ząbek czosnku
    1 mała cebula
    Makaron paccheri
    3/4 szklanki mleka
    1/2 szklanki śmietany 18 %
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    1 pomidor (plastry)
    Sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paccheri zapiekane z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paccheri zapiekane z mięsem mielonym 2 1. Mięso z indyka i boczek zmielić wraz z cebulą i czosnkiem. Dodać jajko ,doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać z bułką tartą dolewając odrobinę mleka.
  • Paccheri zapiekane z mięsem mielonym 2. Makaron napełnić przygotowanym mięsem mielonym. Nadziany makaron ułożyć pionowo w naczyniu żaroodpornym.
  • Paccheri zapiekane z mięsem mielonym 3 3. Jajka wraz z mlekiem i śmietaną rozbełtać. Dodać zioła prowansalskie ,gałkę muszkatołową ,sól i pieprz.
  • Paccheri zapiekane z mięsem mielonym 4 4. Zalać makaron znajdujący się w naczyniu żaroodpornym.
  • Paccheri zapiekane z mięsem mielonym 5 5. Na wierzch ułożyć plasterki pomidora.
  • Paccheri zapiekane z mięsem mielonym 6 6. Piec ok. godziny w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Muszle

To może cię zainteresować